Avison Young

Avison Young approached SONGER architecture inc to design their new downtown office location. They were looking to maintain the realty's professional image while adding a layer of vivacity in the staff areas. The layout was designed with privacy in mind yet retained a natural flow of movement and light. In particular, interior windows were added to the offices, corridors and even between the offices themselves to help turn the existing dark rental suite area into a bright continuum of natural light. The project includes two furnishings designed by SAinc specifically for Avison Young. The reception desk was custom created using engineered wood flooring as its face material. The boardroom table is a solid surface material with a unique waterfall leg design. This room also features a progressively sized patterned wall tile exclusive to Avison Young's space.